July 20, 2009

Surprise Attack : Aku Terkejut

tgh aku ngajo kelas 3K, tetiba henpon aku bunyik.... tgk no dr ofis... apahal lak nie... aku pun jawab dgn selamba...

GPK HEM : xxx Awak ktner ?
aku : Saya kt kelas 3K, puan.nape ?
GPK HEM : nie ada org jabatan carik awak... cepat naik pejabat..
aku : ( gulp )... baik puan..

apahal lak org jabatan carik aku nie... setau aku xpenah lak wat masalah. adus.... surprise, surprise... lalu kt pejabat jer... GB aku lak kuar... dia ckp ada kt bengkel... aku pun terus laju ke bengkel....

sesampai jer aku kt bengkel... tgk dia tgh tanda kertas.buku ringkasan aku plak kt atas meja sebelah henbeg dia... ah pulak... nk observe aku ker... dia suh aku duk... ghupernyer dr unit teknik dan vokasional, dtg tgk keadaan bengkel....
adus... aku pun bagi ler senyuman paling manis... eheheh....

dia pun start ler dgn keje nyer... memberi komen n tugas aku hanya mendengar ler... apa lagi leh buat kan... dgn rasa rendah diri aku pun ckp ler... aku nie baru ngajo, fresh lagi keluaran ipgm.n bengkel tu slow-slow aku ubah keadaan dia... biler aku ckp jer mcm tue, aku tgk dia mcm cool sket... dr rasa nk marah... trus jd low sket... eehheh kena pandai ler main taichi kan...

mmg byk ler input yang dia bagi... insyallah, aku akan wat semuanya... dia kata lagi, lepas ni kalo dtg nk tgk ada perubahan... insyallah puan... akan saya usahakan... ehehehe

sebenornyer idea aku banyak nk corak kan bengkel tue... tp tue ler bajet xder... so wat ler apa yang patut dgn bajet yg ada... first thing aku rasa nk cat balik bengkel tue n lukis mural.nsb baik ader guru praktikum dtg, so aku akan minta tlg derang ler wat mural... ehehehe jgn mare...

ok ler... mata aku pun dh ngantuk... nk tido.... adios...

1 comment:

ciKnaThiRaH said...

huuu~

nak suroh guru praktikum??

haha. pandai!