April 19, 2011

saper nk wallpaper free

saja di kala kebosanan... aku pun edit ler certain pic... jadikan wallpaper... kalo korg nk tgk kt bwh nie... aku wat 2 dulu... kalo respon ok, aku akan buat lagi...

sebelum korg dload, cek dulu size skrin... then dload ikut size resolution korg.



saiz 1024 x 768 : klik sini
saiz 1280 x 720 : klik sini
saiz 1366 x 768 : klik sini



saiz 1024 x 768 : klik sini
saiz 1280 x 720 : klik sini
saiz 1366 x 768 : klik sini

kalo ader special request utk size. shout mel korg di comment or chatbox sebelah... nt aku set ikut korgnyer size resolution. n aku mel korg link.

tq adios.

Read more...

April 17, 2011

Citer hujung minggu....

camner hujung minggu korg? mesti x sama mcm aku kan.... fuhhhh.... best giler weekend aku.... aku jadik pekerja tambahan IWK tanpa gaji.... dasat beb...

yg sebenornyer.... aku agak marah dgn IWK.biler aku call... br aku tau RM 8 yg aku bayor setiap bulan n bil yg dtg setiap 6 bulan, ghupernyer utk bayar kos maintenance sentral nyer IWK. taman perumahan baru sekarang nie sumer ada loji IWK kt belakang... normally.... 1-2 taman akan kongsi satu loji.tu yg kene byr RM 8 setiap bulan... aku x kisah nk kuar duit... xder halnyer... tp. yg kuar dr bilik air tu... sampai ke main sewer kt bwh jalan depan umah tu.. ghupernyer bwh tangunggjawab tuan umah sendiri... apa2 hal jadik sendiri kene tanggung... aku pun xfhm... kenapa ??? pastu plak, kalo nk panggil derang clearkan bahagian yg tersumbat.. kene standby RM180... then ,operator dia ckp... "apa kata encik carik plumber dulu...."... aduyai...  berbeza plak dgn kawasan perumahan yg xder loji berpusat... mean ada tank septik bwh umah, then RM 8 tu mmg cover utk dia.... penin la aku.... kenapa dia x cover jer yg start dr umah sampai ke loji... kan senang pengguna.....

so, pasal aku xnak bertekak...aku pun carik jalan camner nk setelkan... so gerak ke kedai. beli sifon yg pam minyak n asid utk bersih sink... aku sambung pd hujung getah n sedut guna sifon tue...selepas satu jam... rs cam sket jer yg kuar... adus... dh panas aku stop dulu....

pastu aku sambung balik belah petang...   aku kena pk cara lain... puas aku fikir... then aku teringat ader pam akuarium lama yg aku x pakai lagi... potong lagi paip getah aku... pasang kt hujung pam n letak dlm lubang manhole tue...  bley tahan gak byk sisa yg kuar... aku pun biar... npk gaya sukses.... makin kurg sisa dlm manhole... aku cek xder tersumbat kt mana2... dia stuck kt manhole yg last skali... tpt aku letak pam tue.

lama, dh makin kurg... aku pun curah asid sinki tue... aku biar.... sampai sakit pinggang aku... dr RM 180... aku cumer kuar kos dlm 40 jer buat beli asid tue... adus lolah satu badan... kalo jadik lagi lepas nie... aku rs xder pilihan... spare jer le 180... panggil dia dtg... tp aku pelik, nap tk manhole last skali sisa tu lbt surut... stuck ker??? or pam kt loji tu x jalan???

aku harap IWK kena ubah polisi keje derang... cover dr bilik air sampai ler ke loji... ponek beb nk bersihkan.....

 yg merah tu le sifon nyer.xpake dah lepas guna pam akuarium


 npk extension tue.hujugn pam dlm lubang manhole... der censored sket... ehehhe

 tut..... eheheh


 lepas guna pam, laju sket air sisa tu kuar...

x cukup panjang wayar....

mesti korg tertanya kan... apa jadik pada paip getah n pam tue??? apa lagi... masuk tong sampah ler... xkan nk guna lagi...

adios....




Read more...

April 16, 2011

Hanya kerna mata.....

sajer share.... dpt dlm mel kwn2 bagi... aku pun lelaki juga... korg ???


Sebab Mata Lelaki Gemar Lihat Badan Wanita

selatanonline


Malam pasangannya siang,
Jaga pasangannya tidur,
Rajin pasangannya malas,
Dan lelaki pasangannya perempuan.
Kerana perempuan adalah pasangan kepada lelaki, maka Allah telah menciptakan bentuk badan wanita itu dapat memikat hati lelaki.
Bila berkata tentang terpikat, maka ia ada hubung kait dengan nafsu. Jika ia ada hubungkait dengan nafsu, Ianya ada hubungan pula dengan bisikan syaitan.
Jadi untuk mengawal nafsu, mestilah dikawal dengan iman. Untuk mendapatkan iman mesti menurut perintah Allah dan RasulNya dan menjauhi laranganNya.

Pada mata lelaki, perempuan ini adalah simbol. Simbol apa, semua orang tahu. Orang lelaki mempunyai imaginasi yang nakal jika tidak dikawal dengan iman. Maka mata lelaki ini selalu menjalar apabila terlihat seorang perempuan.

Setiap bentuk badan seorang perempuan boleh dihayati oleh seorang lelaki dengan berbagai-bagai tafsiran nakal nafsu. Apabila seorang lelaki terlihat seorang perempuan, maka perkara pertama yang akan dilihatnya ialah rambut wanita berkenaan. Maka akan ditafsirlah berbagai2 cara oleh
seorang lelaki akan rambut wanita berkenaan.

Oleh kerana itulah wanita wajib menutup rambutnya. Apabila rambut wanita itu telah ditutup, maka mata lelaki itu akan turun ke bawah melihat bentuk lehernya, maka wajiblah wanita itu menutup lehernya.
Maka mata lelaki itu akan turun lagi melihat bentuk payu daranya, maka wanita itu berkewajipanlah menutup bentuk payu daranya dengan melabuhkan tudungnya.

Setelah itu mata lelaki akan turun lagi melihat bentuk ramping pinggangnya, maka labuhkanlah pakaian supaya tidak ternampak bentuk pinggangnya, maka mata lelaki itu akan melihat pula akan bentuk punggungnya, maka wajiblah wanita itu membesarkan pakaiannya agar bentuk punggung tidak kelihatan, dan lelaki itu akan pula melihat bentuk pehanya, maka janganlah sesekali wanita itu memakai kain yang agak ketat sehingga terlihat bentuk pehanya walau sedikit, maka akan dilihat lagi oleh lelaki itu akan bentuk kakinya pula, maka janganlah wanita itu berseluar, kerana terus-terang pihak lelaki bercakap, walau muslimah itu bertudung labuh, berbaju labuh, jika beliau memakai seluar,walau nampak besar sedikit, nafsu kami lelaki akan terusik secara sepontan, entah tak tahu Kenapa?

Mata lelaki ini nakal, setelah tidak ternampak akan bentuk kakinya, maka akan dilihatlah pula akan mata lelaki itu kepada kakinya, maka wajiblah wanita itu untuk menolong lelaki itu tidak berdosa, menutup kakinya dengan melabuhkan kain, atau memakai stokinyg warnanya jangan sesekali berwarna kulit perempuan, maka mata lelaki ini akan kembali ke atas, akan melihat pula bentuk tangan wanita itu, maka tolonglah wahai muslimah, agar melabuhkan tudung menutupi bentuk tangannya yang indah pada pandangan lelaki.

Maka wahai lelaki, janganlah pula kamu melihat mukanya, kerana ia akan menimbulkan fitnah, kecuali jika kamu wahai lelaki, ingin meminangnya.
Jika wanita itu cukup soleh, takut mukanya yang cantik akan menimbulkan fitnah, maka berpurdahlah kamu, jika itu lebih baik untuk kamu.

Tetapi mata lelaki ini ada satu lagi jenis penyakit,iaitu mata lelaki itu akan tertangkap dengan sepontan jika ia terlihat warna yang menyerlah atau terang jika ianya berada pada perempuan.

Maka oleh itu wahai perempuan, tolonglah jangan memakai pakaian yang warnanya terang-terangan sangat. Jika hendak pakai pun, pakailah untuk suami. Itulah wahai muslimah, jika anda semua ingin tahu apakah dia mata lelaki itu, dan perlu diingatkan, jika semua aurat telah ditutup, jangan anggap tugas kita telah selesai, perlulah pula kita menjaga kehormatan diri masing2, jangan keluar seorang2,keluarlah dengan mahram, atau keluarlah sekurang2nya 3 wanita agar tidak diganggu gangguan luar, mata lelaki pula janganlah menjalar langsung kepada muslimah, walau muslimah itu telah menutup aurat, insyaAllah selamat dunia akhirat.

Seperti firman Allah,"Dan tundukkanlah pandanganmu dan jagalah kemaluanmu". Dunia sekarang telah banyak yang cacat celanya, sehingga ketaraf seseorang yang memakai tudung masih beliau tidak menutup aurat, dan pada kaum lelaki, mata kamu itu wajib untuk tidak mencuri2 melihat wanita muslimah, kerana ia dilarangi oleh Allah SWT.

Ingat-ingatkanlah wahai muslimin muslimat. Sekilau-kilau berlian paling menarik untuk dicuri. Seindah-indah ciptaan adalah yang paling sukar untuk dijaga. Sesuatu yang berharga dan bernilai perlu dijaga dengan baik. Semakin dibuka semakin kurang nilai harganya.. Bajailah ia dengan iman dan takwa semoga membuahkan hasil yang sungguh bernilai.


قُلْ لِلْمُؤْمِنِينَ يَغُضُّوا مِنْ أَبْصَارِهِمْ وَيَحْفَظُوا فُرُوجَهُمْ ذَلِكَ أَزْكَى لَهُمْ إِنَّ اللَّهَ خَبِيرٌ بِمَا يَصْنَعُونَ (٣٠)

30. Katakanlah (Wahai Muhammad) kepada orang-orang lelaki Yang beriman supaya mereka menyekat pandangan mereka (daripada memandang Yang haram), dan memelihara kehormatan mereka. Yang demikian itu lebih suci bagi mereka; Sesungguhnya Allah amat mendalam pengetahuannya tentang apa Yang mereka kerjakan.

(Surah An Nur : Ayat 30)


وَقُلْ لِلْمُؤْمِنَاتِ يَغْضُضْنَ مِنْ أَبْصَارِهِنَّ وَيَحْفَظْنَ فُرُوجَهُنَّ وَلا يُبْدِينَ زِينَتَهُنَّ إِلا مَا ظَهَرَ مِنْهَا وَلْيَضْرِبْنَ بِخُمُرِهِنَّ عَلَى جُيُوبِهِنَّ وَلا يُبْدِينَ زِينَتَهُنَّ إِلا لِبُعُولَتِهِنَّ أَوْ آبَائِهِنَّ أَوْ آبَاءِ بُعُولَتِهِنَّ أَوْ أَبْنَائِهِنَّ أَوْ أَبْنَاءِ بُعُولَتِهِنَّ أَوْ إِخْوَانِهِنَّ أَوْ بَنِي إِخْوَانِهِنَّ أَوْ بَنِي أَخَوَاتِهِنَّ أَوْ نِسَائِهِنَّ أَوْ مَا مَلَكَتْ أَيْمَانُهُنَّ أَوِ التَّابِعِينَ غَيْرِ أُولِي الإرْبَةِ مِنَ الرِّجَالِ أَوِ الطِّفْلِ الَّذِينَ لَمْ يَظْهَرُوا عَلَى عَوْرَاتِ النِّسَاءِ وَلا يَضْرِبْنَ بِأَرْجُلِهِنَّ لِيُعْلَمَ مَا يُخْفِينَ مِنْ زِينَتِهِنَّ وَتُوبُوا إِلَى اللَّهِ جَمِيعًا أَيُّهَا الْمُؤْمِنُونَ
لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ (٣١)


31. Dan Katakanlah kepada perempuan-perempuan Yang beriman supaya menyekat pandangan mereka (daripada memandang Yang haram), dan memelihara kehormatan mereka; dan janganlah mereka memperlihatkan perhiasan tubuh mereka kecuali Yang zahir daripadanya; dan hendaklah mereka menutup belahan leher bajunya Dengan tudung kepala mereka; dan janganlah mereka memperlihatkan perhiasan tubuh mereka melainkan kepada suami mereka, atau bapa mereka atau bapa mertua mereka atau anak-anak mereka, atau anak-anak tiri mereka, atau saudara-saudara mereka, atau anak bagi saudara-saudara mereka Yang lelaki, atau anak bagi saudara-saudara mereka Yang perempuan, atau perempuan-perempuan Islam, atau hamba-hamba mereka, atau orang gaji dari orang-orang lelaki Yang telah tua dan tidak berkeinginan kepada perempuan, atau kanak-kanak Yang belum mengerti lagi tentang aurat perempuan; dan janganlah mereka menghentakkan kaki untuk diketahui orang akan apa Yang tersembunyi dari perhiasan mereka; dan bertaubatlah kamu sekalian kepada Allah, Wahai orang-orang Yang beriman, supaya kamu berjaya.

(Surah An Nur : Ayat 31)


يَا أَيُّهَا النَّبِيُّ قُلْ لأزْوَاجِكَ وَبَنَاتِكَ وَنِسَاءِ الْمُؤْمِنِينَ يُدْنِينَ عَلَيْهِنَّ مِنْ جَلابِيبِهِنَّ ذَلِكَ أَدْنَى أَنْ
يُعْرَفْنَ فَلا يُؤْذَيْنَ وَكَانَ اللَّهُ غَفُورًا رَحِيمًا (٥٩)

59. Wahai Nabi, suruhlah isteri-isterimu dan anak-anak perempuanmu serta perempuan-perempuan Yang beriman, supaya melabuhkan pakaiannya bagi menutup seluruh tubuhnya (semasa mereka keluar); cara Yang demikian lebih sesuai untuk mereka dikenal (sebagai perempuan Yang baik-baik) maka Dengan itu mereka tidak diganggu. dan (ingatlah) Allah adalah Maha Pengampun, lagi Maha Mengasihani.

(Surah AL Ahzab : Ayat 59)


يَا بَنِي آدَمَ قَدْ أَنْزَلْنَا عَلَيْكُمْ لِبَاسًا يُوَارِي سَوْآتِكُمْ وَرِيشًا وَلِبَاسُ التَّقْوَى ذَلِكَ خَيْرٌ ذَلِكَ مِنْ آيَاتِ اللَّهِ لَعَلَّهُمْ يَذَّكَّرُونَ (
٢٦)

26. Wahai anak-anak Adam! Sesungguhnya Kami telah menurunkan kepada kamu (bahan-bahan untuk) pakaian menutup aurat kamu, dan pakaian perhiasan; dan pakaian Yang berupa taqwa itulah Yang sebaik-baiknya. Yang demikian itu adalah dari tanda-tanda (limpah kurnia) Allah (dan rahmatNya kepada hamba-hambaNya) supaya mereka mengenangnya (dan bersyukur).

(Surah AL A'raaf : Ayat 26)

Akhir kalam,Wahai wanita Muslimah jagailah pakaian mu dan akhlak mu supaya mudah Muslimin menjaga mata dan nafsunya.

Wallahua'lam.

Read more...

April 9, 2011

at last...

apa kes...

apa citer...

apa dah jadik ???

xder apa pun... setelah lama bekerja.. akhrinya aku mampu untuk membeli laptop sendiri... rasa apa... mesti ler rasa berbaloi... dgn duit sendiri beb...

actually, semalam saja usha pc ekspo kt mitc... baru haru pertama, tp tu dia... parking penuh beb... park keta.. jalan masuk hall dgn wife... mula2 rs pelik... apsal ada booth facial jer kt sini... rupernyer dh silap masuk dewan.ekspo kt hall sebelah... tu ler masuk x tgk jalan saper suh... padan muka aku... ahahha

dlm kepala aku mmg dah set, ader 3 brand jer.... hp, toshiba or lenovo jer...  at least i5 dgn dedicated display... pasal aku byk main dgn multimedia. so, misi mencari pun bermula...

dr satu booth gerak ke booth lain... pusing punyer pusing... tgk toshiba  satellite Lseries mcm best jer... warna merah beb... spec bley tahan. tp satu jer yg x best... kalo recovery, abis sumer partition dia wipe... so aklu jd amik.

pastu usha, hp.. compaq dh xder... hp amik balik sumer... spec mcm okay... tp compare spec dgn lenovo, lenovo ok sket...

bincang punyer bincang... aku pun angkat ler lenovo...

antara reason aku cr kt fair pasal kita leh dpt free gift byk... kalo compare masa beli dgn kedai. so, semalam aku dpt hp 3 in 1 nyer printer n hadiah dr hp sendiri, stereo earphone.





Read more...