July 26, 2009

Make Money Online ????

kepala aku penat giler la nie.. ngantuk.. tp xleh tidur... so apa lagi yg bley aku wat.. .sesajer ler surfing.... aku tgk rame yg letak file dlm rapidshare... n rupernyer... biler dload stats dia naik, byk dpt bonus... t nk wat account bukan senang... kena pake duit... so aku pun cariler maklumat camner nk hack account nie... eheeehehehe

actually senang jer... bley wat duit ghupernyer online nie... bukan setakat iklan pd blog jer... ada satu lagi jenis called PTC, pay to click... kiat akan di bayar... hanya untuk click n biew iklan derang...xperlu wat apa2... aku ingat lagi.. memula kenal dunia sesawang nie... tahun 90's ada satu program called autosurf... yg ni pun sama gak.... setiap saat iklan dia akan bertukar... kita bukak jer window tue.. xyah wat apa2... so program yg baru ni pun lbye kurg sama gak... dulu aku kenal stormpay, daily4u, creditfree.. n memacam lagi... tp yg nie okay gak....

1. kena wat akaun paypal di www.paypal.com biler dia suh enter credit card number, abaikan jer. paypal nie penting untuk korang melalukan duit yg akan diperolehi.
2. pastu create akaun dalm list nie... jgn risau. register dlm site free. x rugi apa2.

Bux3
Bux.to
AdBux
NeoBux

3. biler dh siap wat akaun, then korg pegiler kt bahgian iklan... surf iklan dia... tgu beberapa second sampai dia bg greenlight. close.pastu buka lagi yg lain. x rugi kan.

sesambil korg surfing, buka jer site nie.bley gak wat beli brg kt ebay ker... nk beli akaun kt rapidshare or megaupload.

yg nie aku br jer create ari nie... dh dpt sket


so, apa tgu lagi... drpd korg byr streamyx sampai beratus sebulan, xder hasil... apa salahnyer kan.... nk register free.. dpt duit lagi....

adios...

Read more...

Perfect Defender 2009

tgh aku surfing... tetiba jer pcaku shutdown n restart sendiri... what the ****, apa hal lak nie... aku dh start pk bukan2....

elok plak biler dia start... trus kuar warning security warning alert... kata pc aku dh dijangkiti dgn brontok... uish... xkan ler... dia suh update security patch... aku abaikan dulu... aku scan abih utk virus... brontok ni virus lama, so antivirus aku mesti leh detect nyer... yp peliknya sampai abih... x jumpa langsung brontok tue... apsal lak nie... aku scan lagi pagi antispyware laks... pun x jumper gak.... dlm masa yg sama... security alert tue keep popup... yg heran tue dia ada 3 button.normally ada 2 jer... 'unblock','keep block'. tp dia tambah satu lagi... ' download ...' aku x ingat ler plak... so aku click ler button yg ketiga tue... pasal lagi 2 button xleh click.pastu keluar ler window tgh dload n install. abih jer dload... trus kuar satu popup' perfect defender installer... cis... sah-sah aku kena scam...

ghupernyer perfect defender nie rogue spyware... dia akan menginstall dirinya ke dalam pc anda dengan meniru stail seolah-olah pc anda kena virus n kena dload security patch dr microsoft website. lepas dia install, dia akan steal crucial info macam akaun bank, personal detail n much more... so kalo korg dh kena n xtau cara nk buang. leh refer site nie...

http://billmullins.wordpress.com/2008/12/03/perfect-defender-2009-3-removal-solutions/

n kalo nk tau detail pasal nie... bley tgk site ni gak...

http://billmullins.wordpress.com/2009/07/22/youre-in-luck-perfect-defender-2009-license-key/

so skarang nie bermacam-macam cara org buat nk tipu kita. even dlm Dunia Lelabah Luas pun kita masih x selamat... so beringat ler... ye..





adios

Read more...

July 21, 2009

Karangan Alaf ini

ini salah satu soalan karangan untuk ujian topikal sekolah aku.and salah sorang murid aku telah menulis karangan yang agak menarik.

Kamu dan beberapa orang kawan kamu sedang memancing di sebatang sungai di hujung kampung.Ketika memancing, tiba-tiba kamu terdengar suara jeritan.

Tulis cerita di atas selengkapnya....

Saya dan kawan saya sedang memancing di sungai. Tiba-tiba kami terdengar suara jeritan di sana. Kami pun berlari sambil mendengar suara jeritan itu.

bila kami sampai ke sana, kami melihat seorang budak sedang bermain hantu-hantu. kami terkejut melihat mereka bermain hantu-hantu. lalu, kumar pun berkata,
" Lain kali jangan menjerit lagi ya. Awak semua telah memeranjatkan kami."
"Baiklah abang", balas budak itu.

Kami pun kembali semula ke tempat kami memancing. tiba-tiba Kumar mendapat ikan yang besar.dia menjerit kegembiraan. saya turut mendapat ikan, tetapi agak kecil berbanding Kumar.kami berasa sungguh gembira.

ituler karangan budak aku.apa korang rasa ??? utk makluman, budak yang buat nie, merupakan budak PROTIM, or budak yang tergolong dalam lambat membaca n menulis. darjah satu hingga 3 dia masuk kelas pemulihan...

Read more...

July 20, 2009

Surprise Attack : Aku Terkejut

tgh aku ngajo kelas 3K, tetiba henpon aku bunyik.... tgk no dr ofis... apahal lak nie... aku pun jawab dgn selamba...

GPK HEM : xxx Awak ktner ?
aku : Saya kt kelas 3K, puan.nape ?
GPK HEM : nie ada org jabatan carik awak... cepat naik pejabat..
aku : ( gulp )... baik puan..

apahal lak org jabatan carik aku nie... setau aku xpenah lak wat masalah. adus.... surprise, surprise... lalu kt pejabat jer... GB aku lak kuar... dia ckp ada kt bengkel... aku pun terus laju ke bengkel....

sesampai jer aku kt bengkel... tgk dia tgh tanda kertas.buku ringkasan aku plak kt atas meja sebelah henbeg dia... ah pulak... nk observe aku ker... dia suh aku duk... ghupernyer dr unit teknik dan vokasional, dtg tgk keadaan bengkel....
adus... aku pun bagi ler senyuman paling manis... eheheh....

dia pun start ler dgn keje nyer... memberi komen n tugas aku hanya mendengar ler... apa lagi leh buat kan... dgn rasa rendah diri aku pun ckp ler... aku nie baru ngajo, fresh lagi keluaran ipgm.n bengkel tu slow-slow aku ubah keadaan dia... biler aku ckp jer mcm tue, aku tgk dia mcm cool sket... dr rasa nk marah... trus jd low sket... eehheh kena pandai ler main taichi kan...

mmg byk ler input yang dia bagi... insyallah, aku akan wat semuanya... dia kata lagi, lepas ni kalo dtg nk tgk ada perubahan... insyallah puan... akan saya usahakan... ehehehe

sebenornyer idea aku banyak nk corak kan bengkel tue... tp tue ler bajet xder... so wat ler apa yang patut dgn bajet yg ada... first thing aku rasa nk cat balik bengkel tue n lukis mural.nsb baik ader guru praktikum dtg, so aku akan minta tlg derang ler wat mural... ehehehe jgn mare...

ok ler... mata aku pun dh ngantuk... nk tido.... adios...

Read more...

July 13, 2009

PID : prolapsed intervertebral disc

Korg tau apa maksud nie ??? wife aku dh kena penyakti nie tahun lepas.
n recently, dia kena balik. also known as slipped disc. kalo ikut wikipedia nie maksudnyer...


A spinal disc herniation (prolapsus disci intervertebralis), informally and misleadingly called a "slipped disc", is a medical condition affecting the spine, in which a tear in the outer, fibrous ring (annulus fibrosus) of an intervertebral disc (discus intervertebralis) allows the soft, central portion (nucleus pulposus) to bulge out. Tears are almost always posterior-ipsilateral in nature due to the presence of the posterior longitudinal ligament in the spinal canal. This tear in the disc ring may result in the release of inflammatory chemical mediators which may directly cause severe pain, even in the absence of nerve root compression (see "chemical radiculitis" below). This is the rationale for the use of anti-inflammatory treatments for pain associated with disc herniation, protrusion, bulge, or disc tear.

It is normally a further development of a previously existing disc protrusion, a condition in which the outermost layers of the annulus fibrosus are still intact, but can bulge when the disc is under pressure.



okay... senang citer... tulang belakang kita ni very sensitif... setiap disc, atau tulang yg kecil di sambung oleh satu cecair.try tgk gambo kt atas nie.normally terjadi antara L5 and S1.selalu kena pada perempuan yang aktif bersukan masa dia muda2,termasukler wife aku. dulu dia sprinter, main volleyball, hockey, netball... mmg aktif giler. so efek dia kena biel mur semakin meningkat. kalo korg perati pada gambo tue, tempat anak panah ditunjuk dimana cecair tue dah over pressure and dia akan press saraf tunjang kita. akibatnyer... pesakit akan collapse, xleh berdiri n sakit belakang yang teramat sangat.boleh diubat hanya melalui fisioterapi.JGN SESEKALI URUT. adalah satu kesalahan besar kerana ia melibatkan saraf tunjang. urut x baik utk penyakit nie.

story pasal wife aku lak, dia kena tahun lepas time chinnese new year.masa angkat barang, tetiba dgr satu bunyi 'klik'.tetiba dia collapse.aku ingat dia sajer or maybe tergelincir. terus dia xleh bangun and meraung tahan sakit.mmg sakit giler.org yg pernha kena jer tau camner peritnye.after few session fisioterapi seem better sket.

last sunday dia kena lagi.this time, dia tahan diri daripada bersin, suddenly shocked satu badan. masih boleh stand lagi.try tuam,but still sakit. aku xnka tgu lelame... trus bawa dia pi hospital.since dia ada history pernah kena, aku xnak amik risiko.so mlm nie malam kedua dia tidur di hospital.hopefully esok dia bley balik. last night, guard kata relative leh stay temankan patient.tp tadi time aku tgh sedap baring atas kerusi malas, nurse plak cakap xleh duk dalam.bilik tue ada 4 katil ( hosp private ).sumer patient pompuan.aku ckp ler semalam guard bg teman, tp nrse tue plak cakp rule xbagi lelaki duk bilik pompuan.aku dgn hati bengkek pun kuar balik umh.naisb baik dekat jer... ampeh tul... di halau dgn cara terhormat,xpueh hati tul aku.

npk gaya lepas nie, wife aku start balik fisioterapi. huhu... nk jer aku mintak dgn pentadbiran sekolah dia, buang sumer workload dia.baygkan ler... bley kata setiap program ada jer nama dia, padahal dah tau dia xler sihat sgt...biler aku suara sket kang, dia kata dah xder org lain, camner ??? lepas nie aku xkira... sumer keje luar yg xberkaitan dgn P&P, aku nk tolak trus nama wife aku.sesedap oren jer... geram tul aku...

so nasihat aku pada perempuan di luar sana yang aktif, berjaga-jaga ler... sebab chances korg nk kena PID nie lebih besar....

semoga wife aku trus sihat... amin....

Read more...

July 11, 2009

Teka Teki Teka Tekuk...

Banyak-banyak mi, mi apa yang boleh makan ngan ais
MILO AIS


Kenapa anjing kencing angkat sebelah kaki
Sebab kalau dia angkat dua kaki, dia jatuh sebab tulah dia angkat
sebelah aje


Ade sorang makcik,die thn teksi..pas 2 makcik 2 nak byr duit dulu..driver taxi tu xnak.nape??
Sebab duit dulu mane laku


Binatang ape name die ade dua huruf?
UDANG ( U dan G )


Berger Ape yang paling best skali kat muka bumi ni?
'Berge'mbira


Kenape org gali kubur tak pakai selipar??
sebab org gali kubur pakai cangkul la


7.5 ekor semut campur dgn 2 ekor semut same dgn brape???
0 la...semut mane de ekor


Ape persamaan Micheal Jackson dengan Micheal Jordan??
Dua2 x knl korang...

HITAM & BERPELUH..HA. .APE2??
SEMUT HITAM TENGAH BERJOGING..HUHUHU. .


APA BENDA BILA MASUK SEGITIGA BILA KELUAR BERGULUNG-GULUNG
SELUAR DALAM LERRR


antara kapal terbang dengan kuih lepat liat,mana satu yang
paling tinggi?
kuih lepat liat la...sebab kapal terbang sampai langit je,tp
kuih lepat
liat sampai LELANGIT...


byk2 kotak,kotak pe yg xleh angkat?
kotak penaltilah wawawa


Bulu bertemu bulu... kulit bertemu kulit... makin tambah rapat
makin nikmat rasanyer... ( jawaplah kalau bijak hehehe....)
mata lah jawapan nyer...tidur


3 kepala, 6 mata, 8 kaki.
Apakah dia?
Koboi naik kuda bawa ayam.


MASA DIA HIDUP KITE NYANYI,MASA DIA MATI KITE TEPUK TANGAN.
LILIN MASA SAMBUT BIRTHDAY



scorpion kaler apa?
kala jengking la



dlm bnyk2 kera, kera ape yg pandai menaip???
kerani


gajah terbang dgn apa?
terbang dgn susah payahnya


4 org awek berpayung dgn satu payung tp knape tak basah?
sbab tak hujan



bukak baju, pakai bedak, apakah ia?
pisang goreng


kapal terbang masuk gua, keluar kat mana ?
keluar paper la.....



kambing dan lembu ingin melalui satu titian, setelah berbincang mereka bersetuju kambing dulu yang patut melaluinya, lantas titian itu patah ketika kambing berada di atasnya, jadi lembu ape yang patah?
lembu patah la balik...


lembu tengok kambing naik kuda, jadi lembu naik ape?
lembu naik heran


masuk keras, bile kuar je lembik, apekah ia?
stokin


kuar satu lubang, tapi masuk banyak lubang, apekah ia?
kentut

seekor kucing dikejar seekor anjing,masa lari tu kucing asyik toleh belakang je,kenapa?
kucing xde side mirror nak tgk belakang

di sebatang sungai terdapat seekor buaya yang suka makan kemaluan haiwan jantan,nak jadi cerita ada 2 ekor lembu jantan nak seberang sungai tu.lembu 1st berenang ke seberang dan bila sampai je kat seberang tgk kemaluan dia dah kena makan ngan buaya tu.lembu kedua pun berenang gak ke seberang, tp hairannya bila sampai je kat seberang kemaluan lembu ni masih ada lg, kenapa?
lembu tu berenang kuak lentang
(kemaluan kat atas buaya x dpt mkn)

1 meter kain bersamaan dengan RM3
berapakah harga seekor ayam?
1m kain = 3 kaki = RM3
1 kaki = rm 1
1 ekor ayam = 2 kaki = RM 1

ada 3 orang sahabat baik yg tinggal dlm rumah,si buta,si pekak,si bisu.
nak jd cerita 1 hari ni si pekak dah curi duit si buta dan si bisu nampak kejadian tu, so masalah skang ni macam mana si bisu tu nak bgtau kat si buta yg si pekak curi duit dia?

x yah nak pikir camne, bknnya duit kita yg hilang pun hahaha


banyak-banyak binatang, binatang apa yang kaya ?
Beruang ( berwang )


banyak-banyak binatang, binatang apa yang miskin ?
ayam ( kaki ayam )


jilat-jilat, cucuk... jilat-jilat, cucuk....
masukkan benang dalam lubang jarum...

Read more...

July 9, 2009

Yahoo aku kena Hack...!!!!


pergh.... giler... beb... aku menjadi mangsa keadaan. tetiba aku bertukar menjadi nama lina gilbert a.k.a LilBabeChik.... berasal dari jacksonville,florida... siot btul...

aku tergerak nk cek mybloglog aku.dh lama x bukak.tetiba, muka aku yg encem bertukar jadik muka awek... aku tergamam... pastu siap kuar warning,password aku dh compromsied.... apa lagi... gegas terus la tukau balik.... huhu....

yg aku heran tue... setiap kali nk tukar detail kn ada verification pake gambo yg tulisan senget-senget tuh... bley lepas gak.... aduyai... jenuh aku nk ubh balik profile....

huhu..tlg.......

Read more...

July 8, 2009

How do You Sleep.....






Read more...

July 3, 2009

Transformers

huyo.... x sangka lak, aku nyer kartun yg aku minat giler kecik2 dulu, bley jadik movie. gempak giler. walaupun cgi, tp mmg puas hati. aku ingat lagi time kecik-kecik dulu, on-time terpacak kt dpn tv. tgu kartun ni kuar... lps tue kaur transofrmers headmaster rsnyer yg mana driver( org) bley transform jadik kepala.lps tue kuar beast master lak... lps tue, mcm2 varians... so thn ni biler dia kuarkan action figure, aku x ketinggalan beli. sebab time kecik-kecik dulu, aku bkn org senang sgt... tgk kengkawan ada mainan, teringin dlm hati... tp simpan jer la... so skang ni mcm membalas dendam ler... huhu... ni ler collection pertama transformers aku... tuk movi nie, geng decepticon sikit huduh robot nyer.. geng autobots, hencem sket... eheheh.... aku mint pd optimus prime dgn bumble bee.. huhu...

n nama transformers aku autobot : Supermode Air Raid
decepticon : Supermode King amuck

bley cek nama korg kt sini....

starscream




megatron, aku ingat dia kpl terbang, jd keta kebal lak... huhu



bumble bee



optimus prime...


my armada




optimus vs megatron

Read more...

July 1, 2009

You can read this ???

I CAN READ IT! CAN YOU?
Ada sesiapa yg boleh baca ni?


(Mgnieukt kjiaan Cmabrigde Uinervtisy sseaipa upn bleoh mmbcanaya waalu hruufyna brterbaur kraena oatk ktia tiadk mngjea hruuf stau-prestau tpai mmebcaa preaktaan sceara mnyeulruh asalakn hruuf peratma jgua ynag trakehir bareda diteamptyna) :-

fi yuo cna raed tihs, yuo hvae a sgtrane mnid too.
Cna yuo raed tihs? Olny 55 plepoe can.

i cdnuolt blveiee taht I cluod aulaclty uesdnatnrd waht I was rdanieg. The phaonmneal pweor of the hmuan mnid, aoccdrnig to a rscheearch at Cmabrigde Uinervtisy, it dseno't mtaetr in waht oerdr the ltteres in a wrod are, the olny iproamtnt tihng is taht the frsit and lsat ltteer be in the rghit pclae. The rset can be a taotl mses and you can sitll raed it whotuit a pboerlm. Tihs is bcuseae the huamn mnid deos not raed ervey lteter by istlef, but the wrod as a wlohe. Azanmig huh? yaeh and I awlyas tghuhot slpeling was ipmorantt! if you can raed tihs forwrad it.

Read more...