November 13, 2009

cikgu, nametag terbalik....

kuang...kuang...kuang...

pagi tadi aku ke McD, nk amik happy meal utk bebudak aku. actually, ader sorg cikgu ni pesan.tp hubby dia operasi plak pagi tadi.sementelah aku lalu McD tue, so dia pun minta tlg aku amik...

actually.. pagi td aku dh agak terlambat bangun... jam 6.10 aku bgn... selalu aku bgn kul 5.45.mandi2, solat... trus g sekolah... 6.30 aku dh kuar.. palg lambat aku kuar kul 6.45.... so dlm keadaan agak hurry tue... aku pun trus mandi, solat, dress, capai kunci start keta trus jalan...

sampai di McD, agak gelap lagi... kul 6.30... mmg le gelap... McD ni bukak 24hr... aku trus g kaunter... bg kertas pesanan tue... derang dh siapkan.aku byr jer larr....

so, ader la berkotak... aku angkut trus masuk dlm bonet... derang tlg sekali ler...

zuppp.... sekali dia berkata plak...

" cikgu, bley saya tegur sket tak ?"

" naper..."aku pun jawab dgn selamber....

"erm... nametag cikgu terbalik.nanti kalo sampai sekolah, nampak dek budak... naya jer cikgu.budak skang ni bkn leh pake.cikgu jgn marah ek saya tegur" dia tersenyum-senyum ckp dgn aku...

aku plak jd segan... eheheh tp nk cover nyer pasal....

"eh, xper... pg td gelap dlm bilik... so xperasan"...

kui...kui...kui... apa daa... nasib bek, x sampai sekolah lagi...

tu ler citer di pagi jumaat...

3 comments:

TotYati said...

ayang nak gelak guling2 buleh tak?

♥ natcsensei ♥ said...

haha!
abangnde...
bakponya pakai terbalek?
adess.

Aku Lieya said...

weh yati..ko mana boleh guleng2 skang ni..aku takpe.. tpkan.. ppsstt (GB aku pernah pakai nametag terbalik.. masa perhimpunan lak tu.. )