January 2, 2010

Hang Tuah Jaya

pergh..unik beb nama nie...

berita lanjut klik sini

jgn korg x tau, aku ler antara 114,732 penduduk yg menetap di kawasan ni. ingat dulu xder apa-apa. rupernyer betul. so skang nie, officially alamat aku ...... 75450 Hang Tuah Jaya, Melaka.

FYI, Hang Tuah Jaya ni di bawah pentadbiran Majlis Perbandaran Hang Tuah Jaya ( MPHTJ ) yang merupakan majlis perbandaran keempet di Melaka dan yg ke-147 di negara ini. Memepunyai keluasan 14.293 hektar yang meliputi 24 peratus kawasan daerah Alor Gajah, 36 peratus kawasan daerah Jasin dan 40 peratus kawasan daerah Melaka Tengah.

kalo ikut maklumat ia akan menjadi antara bandar raya pintar. maybe. sebab kalo korg lepak kat sekitar kawasan MITC tue, first thing korg dpt coverage internet di bawah MITCH.bley kata pejabat petadbiran negeri sumer dh berpindah ke sini. so, makin mudah ler utk aku berurusan.kalo dulu masa kt tgh bandar, mak aih... walaupun dekat.... tp nk sampai jer amik masa 1/2 jam.

so, semoga tempat aku duk semakin makmur n aman sentiasa, amin.....

2 comments:

Jaclyn said...

hi there was wondering if you would be interested to do an advertorial for me. im searchin 4 male bloggers. do drop me a mail doinkyjac@gmail.com

Alun said...

bukan ke kawasan tu selalu jem gak. bnyk kawasan tumpuan area nak ke sana. semoga tercapai hasrat Melaka menjadikannya bandar pintar